Ekologi

Hemslöjdens förlag – en källa till inspiration och kunskap

I dagsläget kan de allra flesta av oss bara gå till butiken och köpa det vi behöver. Eller, om det inte finns någon butik i närheten så står internet till tjänst, med hemleverans som är klar redan efter en dag eller två. Via nätet kan vi beställa precis det vi drömt om, från hela världen, med ett enda musklick.

Men det är ändå få saker som går upp mot tillfredsställelsen av att skapa någonting med händerna. Förutom nöjet att faktiskt skapa någonting själv är ofta kvaliteten någonting helt annat än de massproducerade varor som kan köpas i affärer. För den som verkligen är intresserad av alla typer av hemslöjd finns Hemslöjdens förlag som förutom att de ger ut en rad böcker i olika ämnen, också ger ut tidningen Hemslöjd. En tidning om allt handarbete mellan himmel och jord, från svenska till utländska hantverkare och från gammal hantverkstradition till nya och spännande tekniker och material från det 21:a århundradet.

Är du mer intresserad av att lära dig om tekniker, såväl gamla som nya, är Hemslöjdens förlag väl värda ett besök. Från deras hemsida kan du klicka hem böcker om såväl gammalt traditionellt hantverk som nyare idéer att testa.

ashe