Ekologi

Alla behöver vi inspiration ibland

Ibland är det där med inspiration nästan omöjligt. För egen del uppstår främst problemen under vinterhalvåret. Det är någonting med mörkret som liksom suger all kraft och kreativitet ur mig. Dessutom har jag sällan lust att hitta på någonting, trots att jag vet att om jag faktiskt är kreativ kommer inte kreativiteten av sig självt.

Så vad gör man då om man inte har en aning om vad man ska hitta på? Ett exempel kan vara bloggar som 365 saker, där du hittar allt från små pysselprojekt till jätteprojekt som att binda egna böcker eller återbruka gamla saker.

En annan sida som jag ofta använder som inspiration är hemsidan Pinterest men den kräver tyvärr att du blir medlem för att du ska kunna se vad som skrivs där. Medlemskap är dock gratis och det är mycket enkelt att registrera sig. Jag har inte heller märkt att jag fått en massa skräpmail från dem, så det får väl anses vara ett säkert val. På sidan hittar du så kallade pins, som andra människor samlat på sig. Knappa bara in ett sökord och du kommer få mängder av bilder med inspiration.

ashe