Ekologi

Böcker och sånt

Böcker är en saker som jag aldrig tröttnar på. Mina hyllor är fyllda av böcker och jag älskar att läsa. Men kan man göra någonting av de där böckerna som man redan läst och av någon anledning inte vill behålla?

Boksidor är ett fantastiskt material att jobba med. De passar perfekt in i den populära Shabby Chic-stilen och kan användas till många olika projekt. Det är faktiskt bara fantasin som sätter gränserna. Något jag rekommenderar är att använda boksidor från gamla böcker till att slå in presenter. Detta blir oerhört charmigt och passar väl in i tanken om återbruk.

Gamla boksidor fungerar även utmärkt som så kallat artjournal, då man skapar konst på sidorna varje dag. Jag tycker om när texten delvis syns igenom och ger en extra dimension till det som man skapat. Vill du stänga ute texten helt kan du istället välja att stryka sidorna med Gesso, som används av konstnärer när de vill täcka över delar av, exempelvis, oljemålningar.

Något som också blivit mycket populärt är att vika boksidor i olika mönster. Dessa kan vara svåra att skapa själv och det är lättare att söka upp en sida som Etsy och köpa mönster av någon annan. Dessa blir i många fall oerhört vackra och passar väl in i de flesta inredningsstilar. De är i mitt tycke väl värda både tiden och mödan.

ashe