Ekologi

Bloggen som hjälp och inspiration

Det finns många anledningar att både läsa bloggar och att blogga själv. Genom andras bloggar kan du både få hjälp och inspiration för att förändra ditt liv, men också få goda tips och råd. Du kan också skapa en blogg som blir till hjälp för andra när du gör något nytt eller svårt i livet, samtidigt som dina läsare kan vara ett stöd för dig.

Bloggen

Bloggar har revolutionerat vår värld under de senaste tjugo åren. Genom en blogg kan vem som helst göra sin röst hörd, ta upp problem eller belysa saker utifrån olika synvinklar, men också på ett enkelt sätt dela sitt liv med andra och låta dem vara med på sin livsresa.

Blogg – tips och råd

Om du söker kunskap om ett särskilt ämne kan du ofta hitta en blogg som kan ge dig de tips och råd som du behöver – allt ifrån hur man syr ett tält, till hur man bakar en glutenfri födelsedagstårta. Om du, som många andra, tycker att det är svårt att hitta bra presenter, så kan du alltid hitta en blogg som hjälper dig – oavsett högtid. Om du ska gå på dop hittar du en fin doppresent hos partytajm.se – de har allt från personliga pusselpallar till rosa kattmuggar! Det finns många bloggar som kan ge dig tips på vad som kan passa att ge till en tonårskille eller en femårig tjej – surfa runt och du kommer att hitta den blogg som kan hjälpa dig.

Blogg – som inspiration

Om du behöva göra en förändring i ditt liv, som att komma i form eller starta ett eget företag, kan du läsa och följa personer som bloggar om just ditt ämne. Det är många som följt hälsobloggar och på så sätt också klarat av att göra goda förändringar i sina egna liv. Oavsett om det handlar om hälsa, arbetsliv eller renovering av ditt hus kan du alltid hitta en blogg som kan ge dig hjälp och inspiration.

Blogg – hjälp till självhjälp

Om du tycker om att skriva och känner att du behöver stöd för att klara av att göra något nytt, eller för att du helt enkelt tycker om att skriva och kommunicera med andra människor, kan du starta en egen blogg. Om du har beslutat dig för att springa Tjejmilen eller åka Vasaloppet för första gången, kan det underlätta att blogga om det. Det blir lättare att verkligen ta sig ut i spåret när det finns personer som frågar efter hur det gick i kommentarsfältet! Särskilt när det är mörkt och kallt. Det blir också svårare att dra sig ur utmaningen om du gjort ditt deltagande offentligt: familj, vänner, grannar och arbetskamrater kommer fråga dig hur det går – och det blir en hjälp att fortsätta att träna. När du skriver en blogg för att lyckas med ett projekt, blir det en hjälp till självhjälp, men du blir också en inspiration för andra!

ashe