Ekologi

Blogg om studier inför högskoleprovet

Att starta en blogg har aldrig varit enklare än idag. Du kan skapa en blogg på några minuter via olika bloggsajter och snabbt nå ut till tusentals läsare med hjälp av rätt marknadsföring och läsvänligt innehåll. Att lyckas skapa och driva en framgångsrik blogg kan även generera stora summor pengar om du har reklam på sidan eller gör sponsrade inlägg.

Hitta en nisch

Om du ska starta en blogg är det viktigt att du hittar ett tema och lockande ämnen att skriva om. Du behöver ha din alldeles unika nisch, något som gör att läsare väljer din blogg framför andra. Kanske kan du koppla skrivandet till något som är aktuellt i ditt liv just nu. Ett hett tips till dig som studerar inför högskoleprovet är att skapa en blogg om detta.

Högskoleprovet går av stapeln två gånger om året med tiotusentals provskrivare som alla drömmer om att nå det maximala resultatet 2.0, ett resultat som kan ta dem in på vilken svensk högskole- och universitetsutbildning de än önskar. Att det är ett högst eftertraktat resultat vittnar inte minst det omfattande fusk som finns där individer betalar uppemot 150 000 kronor för att få ett toppresultat. Högskoleprovet är med andra ord en stor marknad, och en schysst produkt på denna marknad vore en blogg dedikerad till hur du pluggar till högskoleprovet.

Vad ska du skriva om?

Efter att du hittat din nisch behöver du fundera ut lite mer konkret vad dina inlägg ska handla om. Du behöver såklart inte bestämma allt i förväg, men att ha någon sorts plan kommer att underlätta skrivandet och få dig att behålla motivationen.

Om du gör en blogg om studier inför högskoleprovet finns flera olika alternativ. Kanske studerar du själv till högskoleprovet just nu och vill försöka tjäna lite extra pengar på en blogg? Då kan du skriva om exempelvis ditt pluggschema, vad ditt mål är, dina känslor inför provdagen och allmänt om strategier inför provet. Eller så är du en lärare eller tidigare provskrivare som har fått ett toppresultat och därmed sitter på kunskaper om högskoleprovet. Då kan du med fördel dela med dig av detta via en blogg. Till exempel genom att göra inlägg med kluringar inom matematik som läsarna sedan får skriva ett svar på i kommentarsfältet. Ett annat tips är att dela med dig av allmänna råd och tips kring hur studier inför provet på bästa sätt bör läggas upp och vad någon som pluggar till högskoleprovet bör prioritera i pluggväg. Du kan även skriva olika motivationsinlägg för att peppa upp läsarna inför den stora provdagen. Kanske ordna en intervju med någon som har lyckats kamma hem 2.0 eller någon som har kommit in på sin drömutbildning via högskoleprovet.

ashe