Ekologi

Tjäna pengar på bloggen

Att blogga är en sak, att även tjäna pengar på ditt bloggande är något helt annat. Med rätt medel kan du sakta men säkert göra ditt skrivande lönsamt. Det går inte över en dag, men med lite slit och vilja kan du snabbt få ditt bloggföretag på fötter.

Här får du ta del av tips på hur du kan göra ditt bloggande till en lönsam intäkt. Häng med!

Detaljer och noggrannhet

Är tanken att tjäna pengar på ditt bloggande bör du i god tid studera upplägget för din kommande verksamhet. Du ska registrera ditt företag, välja bolagsform och kanske till och med investera i ny utrustning. Har du tidigare bloggat och tagit bilder enbart med mobilen är det förmodligen hög tid att investera i en mer professionell bloggutrustning. Finns det inte kapital för detta innan du börjat dra in pengar kan du se på alternativ för att låna pengar. Ett tips är att kika in på onlinebaserade Fakturino där du smidigt kan jämföra olika låneupplägg. Smidigt när du ändå jobbar “online” och sköter allt annat via nätet.

Viktigt när du vill göra din blogg till en mer professionell plattform är att fokusera på kvalitet. Var ytterst noga med att dina inlägg håller hög kvalitet både när det gäller innehåll och språkligt bruk. Slarva helt enkelt inte med vare sig grammatik eller sättet att uttrycka dig – det kan göra stor skillnad när det gäller att få fler läsare till bloggen. Är du inte nöjd med ett inlägg? Se då till att förbättra innehållet för att skapa goda förutsättningar på Google och i andra kanaler.

Lönsamheten märks inte av över en natt; det krävs ett ihärdigt arbete från din sida som bloggare för att göra bloggen uppmärksammad av både läsare och kunder.

ashe