Ekologi

Bloggtips för att få fler läsare

De flesta som bloggar önskar fler läsare. En del vill utveckla sin blogg för att kunna tjäna pengar på den, andra för att de vill förmedla något eller helt enkelt skapa nya kontakter. Oavsett, så brukar de flesta vilja få fler som hittar till bloggen. För att få fler besökare behöver du ha kvalitativt innehåll på din blogg. Här kommer tre tips för att göra din blogg mer intressant för dina besökare.

 

Skapa projekt

Det spelar ingen roll vad du bloggar om, ekologiskt smink eller hur man bygger om en sommarstuga, oavsett vill besökare få läsa intressant saker, gärna sådant som de har nytta av i sina egna liv. Förutom att det är bra med blogginlägg som ger god kunskap, tycker de flesta människor om berättelser i någon slags form som följer en viss struktur med början, problem som ska lösas och sedan en upplösning på hela berättelsen. Det är både roligt och intressant att få följa med i en bloggares projekt från början till slut och gärna med bra och illustrerande bilder till. Om du skriver om hem och trädgård, kan du skapa projekt om att anlägga ett trädgårdsland, driva upp tomater eller bygga ett växthus. Det blir sedan intressant för läsarna att se vilka kvalitativa och prisvärda varor som du har köpt på byggmax, och hur du steg för steg har fullbordat projektet. När du skapar projekt till din blogg bör du ge dem samma titel, till exempel Växthus del 1, Växthus del 2 och så vidare, så att det blir lätt för läsarna att kunna hitta hela serien. Om du har en mer avancerad blogg med kategorier, kan du göra en kategori som heter projekt.

DIY

DIY betyder Do-It-Yourself, alltså gör-det-själv. DIY-artiklar är mycket populära och något som många söker. Det som skiljer DIY från ett större projekt, är att DIY inte bara visar vad man gör som tips och inspiration, utan också alla små steg och vad man behöver ungefär som ett recept. Du kan också välja att skapa ett större projekt med många DIY-artiklar, som visar hur man till exempel bygger ett växthus och låter varje blogginlägg vara en DIY-artikel. Ju enklare och tydligare projekt som du skapa, desto fler delningar kommer du att få. Folk älskar smarta artiklar som visar hur de kan gör allt från att röka fisk till att byta däck själva.

När vi surfar letar vi ofta efter kunskap, vare sig vi tänker på det eller inte. Om du ska resa till Oslo, kommer du troligtvis att vilja söka kunskap om Oslo, och leta efter både hotell och spännande saker att göra. En bra blogg delar med sig av bra kunskap. Det spelar ingen roll vad du bloggar om, det finns alltid intressant fakta att fördjupa sig i. Det är också bättre att skriva lite färre, men länge artiklar, än att bara skriva några rader utan egentlig substans. Ju mer du skriver, desto mer finns det för besökarna att både läsa, men också att dela vidare med andra.

ashe