Sminkburkar på bord
Ekologi

Gör ditt eget smink

Idag använder vi mer smink än vi någonsin har gjort tidigare. Urvalet av skönhetsprodukter i butiker och på nätet som lovar skönhet och evig ungdom blir bara större och större. Vi blir också allt mer medvetna om hur mycket skadliga ämnen en del smink innehåller och har därför också blivit bättre på att läsa innehållsförteckningarna. Problemet är bara att man nästan måste vara kemist för att förstå det som radas upp som innehåll i produkterna. Framsidan på förpackningarna har också smyckats med säljande ord som “bara naturliga råvaror”, “Aloe Vera” och “ekologiskt” för att vi ska känna att vi köper en naturlig och vårdande produkt. Det är därför ingen dum idé att göra sitt eget smink. Det är mycket enklare än man kan tro samt att man då också vet exakt vad sminket innehåller.

Sminkrecept på internet

Naturliga ingredienser på bord

Det finna massor av recept på internet på hur du enkelt kan göra ditt eget smink med helt vanliga ingredienser som du redan har hemma. En del recept är väldigt bra medan andra kanske inte riktigt håller den standard som du önskar, så det är bara att prova sig fram och se vad som passar just dig. Även om det ibland kan vara svårt att förstå innehållsförpackningarna så betyder inte det att allt smink som man kan köpa är dåligt, det gäller bara att hitta rätt produkter. Så köp smink online när du behöver komplettera med någonting som du inte kan göra själv, se bara till att först läsa innehållsförteckningen noga.

Tjäna pengar på dina recept

När du har hittat de sminkrecept som är riktigt bra och som passar dig och din hud så kan du till och med börja tjäna pengar på dem. Med mycket provande och med tillräckligt mycket övning kan man komma väldigt långt med sina produkter. Det är då du kan börja sälja ditt egentillverkade smink till familj, vänner och arbetskollegor. Eftersom ingredienserna oftast är ganska billiga samt att det inte behövs så väldigt stora kvantiteter av varje råvara så har du riktigt bra möjligheter att tjäna stora pengar.

ashe