Ekologi

5 tips för att minska kostnaderna under inflationen

Inflationen och den ekonomiska krisen försätter bloggare i en jobbig situation. Nu har både företagen och konsumenterna mindre pengar över, och det gör att det blir svårare att tjäna pengar på reklam. Dessutom har många bloggare enskild firma, vilket innebär att både företags- och privatekonomin påverkas.

Samtidigt kan det medföra något gott, för detta gör att man måste se över sina konsumtionsmönster och kanske kan man i längden spara såväl pengar som värna miljön genom att förändra sitt beteende. Här har du fem tips för att minska kostnaderna under inflationen och för att ändå fylla bloggen med massor av inspiration!

1. Samla lånen till ett billigare lån

Ett tips för att få mer pengar över i plånboken nu när räntorna blivit så höga är att samla flera lån under ett lån i ett så kallat samlingslån. Tack vare denna låneform kan du göra dig av med dyra småkrediter genom att baka samman allt i ett billigt privatlån. Börja helt enkelt med det du kan göra för att påverka din ekonomiska situation. Det här med att samla lånen är för övrigt ett populärt sökämne. Du skulle därför med fördel kunna skriva en guide om hur du gjorde när du samlade dina lån.

2. Laga nyttig och billig mat

Mat måste inte vara dyr för att vara god och nyttig. Nu är det kanske dags att börja planera matinköpen för att hålla nere kostnaderna? Och du, blogga om maten du lagar så att andra får ta del av dina spartips under inflationen. Recept, och framför allt sådana för billig mat, lockar många besökare.

3. Säg upp onödiga abonnemang

Det är alltför lätt att samla på sig en massa abonnemang, både privat och i företaget. Se över abonnemangen och gör dig av med de som du ändå inte använder tillräckligt ofta för att det ska vara värt att betala x antal hundralappar i månaden.

4. Promota slow fashion och återbruk

Slow fashion och återbruk ligger verkligen rätt i tiden. Spara pengar och värna miljön genom att shoppa på second hand, och inspirera dina läsare till att göra detsamma. Det finns oändligt med material att hämta härifrån.

5. Blogga om upplevelser hemmavid

Det finns så många fantastiska upplevelser därute! Det gäller bara att gå utanför dörren. Fota och skriv om sakerna som händer hemmavid. Det är billigt och inspirerande. Var en inspiratör som skapar värde bortom konsumtionen!

Ekologi

ashe